Alt om løb og løbetræning

Runcoach løbeprogrammer og træningsforløb
Udvikling af hjemmesider

Motionsløb som kommerciel marketing

DHS skilte synlighed

 

Kan du performe bedre fysisk via tankens kraft? Ja, det kan du rent faktisk via mentaltræning. Hjernen har nemlig afgørende indflydelse på din fysiske formåen.

DHL-stafetten er et kæmpe reklamestunt

Verdens største motionsløb for amatører, er den årlige DHL-stafet. DHL-stafetten er en glimrende mulighed for virksomheder til A: at tilbyde et hyggeligt socialt arrangement for deres medarbejdere, og B: at gøre opmærksomme på dem selv. De fleste deltagende løbehold til stafetten, er nemlig deciderede firmahold. Og selvom det vitterligt er en god – og på alle måder sympatisk – begivenhed, er det også en massiv reklamesøjle for de deltagende virksomheder, da der er mulighed for at opsætte skilte, banners og flag, samt uddele merchandise, reklameartikler og lade deres deltagere løbe i løbetøj med firmanavn og logo.

Hos firmaet Skiltex.dk, der er en af Danmarks største producenter af skilte og reklameartikler, mærker man en helt klar interesse fra virksomheder, der ønsker at gøre sig bemærkede på diverse motionsløb, og især på DHL-stafetten. Om DHL-stafettens popularitet, udtaler Skiltex: "Med et løb som DHL-stafetten, der alene i år (2016, red.) havde mere end 200.000 deltagere, er det klart, at virksomhederne ser en unik markedsføringsmulighed. God reklame handler jo i høj grad om relationer, følelser og associationer, og DHL-stafetten er for deltagerne forbundet med noget positivt, så det er meget sandsynligt, at de også vil forbinde de forskellige deltagende virksomheder med noget positivt."

Positive associationer

En af grundene til, at det er attraktivt for virksomheder, at reklamere til motionsløb, er at det associerer med noget positivt. Virksomheden sættes i forbindelse med motion og sundhed, samt sender et signal til omverdenen om, at man er bevidst om sine medarbejderes velbefindende og deres helbred. Det er alt sammen positive associationer, der er – eller i hvert fald kan være – med til at skabe positiv opmærksomhed for virksomheden. Men det er ikke kun motionsløb, der bruges i reklamesammenhæng. Mange firmaer vælger også at sponsorere lokale sportshold og idrætsudøvere, ligesom det er blevet uhyre populært at være bidragsyder til velgørenheds shows som f.eks. Kræftens Bekæmpelses Knæk Cancer kampagne, der TV-transmitteres på TV2 i et storslået gallashow. Det er i bund og grund de nøjagtigt samme mekanismer, der er i spil til denne type events, nemlig de positive associationer hos modtagerne.

Tænk over det; enhver virksomhed eller privat bidragsyder kunne donere penge til et hvilket som helst velgørende formål, på et hvilket som helst tidspunkt af året. Helt anonymt og i absolut stilhed. Men langt de fleste virksomheder vil gerne gøre opmærksomme på deres bidrag og deres engagement i den gode sags tjeneste, hvorfor de sætter badges på deres hjemmeside, annoncerer via sociale medier og står frem med navns nævnelse i indsamlingsshows på TV. Det er god reklame.

Virker det?

Brug dig selv som eksempel. Ville du handle hos en virksomhed, hvis du vidste, at en del af deres overskud gik til velgørenhed, eller ville du hellere købe de samme produkter hos en virksomhed, der ikke donerer til en god sag?

VIDEN OM LØB
Begynder guide
Pulstræning
Løbetræning
Løbeteknik
Krop & træning
Kost & ernæring
Maraton guide
ARTIKLER
Forskning
Kost & ernæring
Begivenheder
Styrketræning
Træningsteori
Anmeldelser
Kendte løbere
BEREGNINGER
Løbetider
Nyttige formler
Pulstræning
Kondital & iltoptagelse
Vægttab & tid
BMI - body mass index
Energibalance
Aldersgradueret tider
Energiforbrug ved løb
Fedtprocent
Flere beregninger
FORUM
Løbetræning
Løbehistorier
Begyndere
Orienteringsløb & terrænløb
Motionsløb
Maraton & halvmaraton
Ekstremløb
Kost & ernæring
Løbeudstyr
Skader & geoptræning
Køb & salg
Diverse
MEDIER
Copenhagen Marathon (2012)
Copenhagen Marathon (2011)
Nike Marathontest 3 (2011)
Copenhagen Halvmarathon (2010)
Nykreditløbet (2010)
Copenhagen Marathon (2010)
Nike Marathontest 1 (2010)
MINI Havneløb (2009)
Änglemark Aftenløb (2009)
Copenhagen Athletics Games (2009)
Adecco Strandparkløb (2009)
LINKS
Generelt
Eliteløbere
Løbeblogs
Organisationer
Løbeklubber - Sjælland
Løbeklubber - Jylland
Løbeklubber - Fyn
Løbeklubber - Bornholm
Løbeklubber - Hele Danmark
© 2008-2012 LOEBESIDEN.DK - UDVIKLET AF REALWEB.DK KONTAKT  OM OS