Alt om løb og løbetræning

Runcoach løbeprogrammer og træningsforløb
Udvikling af hjemmesider

Anmeldelse af Hoka Clifton 3

Løbesiden har testet Hoka Clifton 3 af og er klar med en anmeldelse af løbeskoen

Løbesidens vurdering

(5 stjerner)

Data

Løbestil: Neutral / midtfod og let pronation

Underlag: Fast

Pasform: Medium hæl, forfod og bredde

Levetid: 800 km

Vægt: 249 g (str 42.67)

Hælhøjde: 29 mm

Forfodshøjde:: 24 mm

Hælfald: 5 mm

Fordele

En let og fleksibel sko med ekstrem god stødabsorbering. Understøtter en naturlig løbestil. Fantastisk pasform.

Ulemper

Skoen slides hurtigt op. Snørrebåndene er for korte til en hællås.

Dom

Hoka Clifton 3 er den absolut bedste version af Hoka's populære Clifton model. Skoen er et af de bedste - hvis ikke det bedste - valg til løberen, der ønsker en naturlig løbesko, der samtidig giver optimal stødabsorbering. Den er specielt velegnet til ultraløbere, der skal igennem lange opslidende distancer, men kan også sagtens anvendes af ganske almindelige motionister, der blot ønsker lidt ekstra komfort i hverdagen.

Brooks Pureflow

Review Hoka Clifton 3

Hoka Clifton 3 er den seneste version i Clifton-serien fra Hoka One One.

Løbeskoen er den mest populære model blandt Hoka skoene. Skoen kombinerer lethed med ekstra god stødabsorbering.

Hoka Clifton 3 er en løbesko med lav profil, maksimal stødabsorbering og god stabilitet i forhold til sin neutrale profil. Den tillader fødderne at arbejde relativt frit sammenlignet med traditionelle løbesko og kan derfor sættes i kategori med de mere naturlige løbesko.

Hoka Clifton 3 - Første indtryk

Da jeg pakkede løbeskoen ud, kunne jeg som med de tidligere versioner af skoen konstatere, at vægten stadig var i den lave ende, det på trods af at Hoka havde tilføjet 15 g i forhold version 2. Jeg havde bestilt det samme skonummer som normalt, men syntes at skoen sad en anelse strammere end tidligere. Jeg fik løst problemet ved at tage den meget bløde indersål ud. Det gav også en mere fast fornemmelse af underlaget under løbet uden det betød noget væsentligt for stødabsorberingen og komforten under løbet.

 

Brooks Pureflow

Hoka Clifton 3 - Overdel

Fra Hoka Clifton 1 til Hoka Clifton 2 skete der store ændringer i overdelen. Den blev tykkere, og pløsen gik fra blot at være en lap lædder til at være blød - en egenskab jeg personlig selv sætter pris på, da skoen herved kan strammes ordentligt til, uden at foden bliver klemt. Jeg var dog en anelse utilfreds med version 2, da den ikke sad ordentlig til på foden, før jeg virkelig havde løbet den til. Dette var ikke tilfældet med Hoka Clifton 3. Den sad med det samme som støbt på foden og sad også rigtig fint til i hælen. Det var som om overdelen havde fået et ekstra gran kvalitet i forhold til 2'eren - hvilket kunne forklare noget af vægtforøgelsen.

Jævnfør Hoka selv skulle forfoden have fået lidt ekstra bredde sammenlignet med Hoka Clifton 2, der fik kritik for at være blevet spidsere i snuden. Det var dog ikke noget, jeg bemærkede specielt i Hoka Clifton 3, så hvis den virkelig er blevet breddere i forfoden, så er det ikke markant i forhold til 2'eren.

En lille detalje, jeg lagde mærke til, var, at snørrebåndene ikke var lange nok til at lave en hællås, hvor de to øverste huller anvendes i snørringen. Snørringen kan ses mere specifik på Vorespuls, hvor den kaldes Maximalt hælgreb. Da skoen med en almindelig snørring sidder virkelig godt på foden og ikke har problemer med at sidde til i hælen, så ser jeg dog ikke længden af snørrebåndene som noget problem. Og har man virkelig brug for en maksimal hællås, så kunne der købes et par ekstra lange snørrebånd til dette formål.

Hoka Clifton 3 - Sålen

Indersålen i skoene var meget blød og relativ tyk. Jeg valgt at fjerne den, da for bløde indersåler dels kan give mig sovende tæer. Desuden klemte skoen en lille smule med sålen, hvilket blev løst uden sål. Men selv uden indersål er skoen fantastisk at løbe i uden irreterende kanter og syninger.

Midtersålen er lavet af et tykt lag CMEVA skum sammensat med Hoka's såkaldte "meta rocker" teknologi. 

Hvis du ikke er bekendt med rocker-teknologi, så går den ud på, at skoen samler trykket fra hæl og forfod til midtfoden og samtidig bringe fremgang i afviklingen. Du kan læse mere om rocker såler her.

En del af CMEVA skummet er blottet i forhold til underlaget, men der er dog placeret gummisål på strategiske udvalgte steder - endda på lidt ekstra flade i forhold til version 2 af skoen (hvilket yderligere kan forklare vægtforøgelsen i forhold til version 2). Man vil formentlig opleve en slitage på skummet over tiden, men skummet er overraskende holdbart. Mine egne Hoka Clifton 2 holdt til over 2000 km løb, uden jeg på noget tidspunkt begyndte at mærke underlaget for meget. Det største problem med 2'eren var faktisk, at selve gummistykkerne faldt for nemt af. Da der endnu ikke er løbet så mange km i den nye 3'er, så er det ikke noget, jeg på nuværende tidspunkt kan sige er et problem eller ej med skoen. Det må tiden vise.

Brooks Pureflow

Hoka Clifton 3 - Sammenligning

Af lignende sko i forhold til Hoka Clifton 3 kan specielt nævnes Altra Paradigm, der har mange af de samme egenskaber, men blot fåes i en noget breddere version. Brooks Transcend kan delvist sammenlignes med Hoka Clifton og ligeledes New Balance Fresh Foam, der begge har lav profil og relativ tyk sål - dog markant tyndere og hårdere end hos Clifton.

Hoka Clifton 3 - Dommen

Hoka har med den nye verison af Clifton lavet et mesterstykke af en løbesko. Version 1 tog markedet med storm, version 2 forbedrede skoen på visse områder, men gik tilbage på andre, og version 3 ramte bare plet! Gennem serien af Cliftons er skoen blevet en anelse tungere for hver version, men det på grund af en række nødvendige forbedringer. Nu er løbeskoen efter min mening endt op i en perfekt kombination af lethed, stødabsorbering og pasform. 

Hoka Clifton 3 er både skånende og meget hurtigt at løbe i. Min første tur blev ubevist løbet 10 sek/km hurtigere end normalt, da fornemmelsen var så god. Faktisk så god som jeg aldrig har prøvet i en løbesko før - og der er efterhånden prøvet en del gennem tiden :-)

Brooks Pureflow

 

Testen er lavet på baggrund af ca. 100 km løb i skoene.

VIDEN OM LØB
Begynder guide
Pulstræning
Løbetræning
Løbeteknik
Krop & træning
Kost & ernæring
Maraton guide
ARTIKLER
Forskning
Kost & ernæring
Begivenheder
Styrketræning
Træningsteori
Anmeldelser
Kendte løbere
BEREGNINGER
Løbetider
Nyttige formler
Pulstræning
Kondital & iltoptagelse
Vægttab & tid
BMI - body mass index
Energibalance
Aldersgradueret tider
Energiforbrug ved løb
Fedtprocent
Flere beregninger
FORUM
Løbetræning
Løbehistorier
Begyndere
Orienteringsløb & terrænløb
Motionsløb
Maraton & halvmaraton
Ekstremløb
Kost & ernæring
Løbeudstyr
Skader & geoptræning
Køb & salg
Diverse
MEDIER
Copenhagen Marathon (2012)
Copenhagen Marathon (2011)
Nike Marathontest 3 (2011)
Copenhagen Halvmarathon (2010)
Nykreditløbet (2010)
Copenhagen Marathon (2010)
Nike Marathontest 1 (2010)
MINI Havneløb (2009)
Änglemark Aftenløb (2009)
Copenhagen Athletics Games (2009)
Adecco Strandparkløb (2009)
LINKS
Generelt
Eliteløbere
Løbeblogs
Organisationer
Løbeklubber - Sjælland
Løbeklubber - Jylland
Løbeklubber - Fyn
Løbeklubber - Bornholm
Løbeklubber - Hele Danmark
© 2008-2012 LOEBESIDEN.DK - UDVIKLET AF REALWEB.DK KONTAKT  OM OS