Alt om løb og løbetræning

Runcoach løbeprogrammer og træningsforløb
Udvikling af hjemmesider

Boost dine resultater med mentaltræning

DHS skilte synlighed

 

Kan du performe bedre fysisk via tankens kraft? Ja, det kan du rent faktisk via mentaltræning. Hjernen har nemlig afgørende indflydelse på din fysiske formåen.

Hjernens store potentiale

Mentaltræning er en anerkendt træningsform, der bakkes op af nyeste forskningsresultater. Når du via mentaltræning udnytter din hjernes store potentiale, er der næsten ikke grænser for, hvad du kan opnå. Du kan styrke din udholdenhed, klare forhindringer og håndtere udfordringer, der ellers synes uoverkommelige. Du skal bare visualisere, at du kan klare det. Derved opnår du en stålfast vilje og en højere bevidsthed, der sætter hjernen i spil som aktiv hjælper, når du skal performe. Så det er slet ikke så tosset, at træne din hjerne på lige fod med dine ben.

Opnå bedre løberesultater via mentaltræning

Mentaltræning kan i princippet bruges til at styrke dine resultater i alle tænkelige henseender. Når du skal til eksamen, holde et foredrag eller performe fysisk. Når det gælder løb, så skal du forestille dig din løbesituation, inden du tager afsted. Gennemspil ruten og din formåen undervejs. Visualiser at du yder maksimalt og overkommer, de forhindringer, du møder undervejs. Du kan både mentaltræne umiddelbart, inden afgang, men du kan også træne i dagene op til, hvis der er tale om en større fysisk udfordring, fx et marathonløb eller andre dicipliner, der kræver ekstra styrke og udholdenhed.

Afspil en film for dit indre øje

Visulisering er kendt for at have virke effektivt på din udholdenhed. Når du visualiserer, så afspiller du en indre film, for dit øje, hvor du fokuserer på din styrke, formåen og positive resultater. Når du mentaltræner, skal du lægge dig ned, lukke øjnene og slappe af i hele kroppen. Forsøg nu af afspille din film i realtime både som én, der kigger på udefra, og dernæst indefra. Se, om du kan inkooporere realistiske indtryk i form af lyde, lugte og ting du ser, på din rute. Jo mere levende, din indre film forekommer, des bedre resultater, når du skal performe fysisk. Prøv om du kan lukke verden omkring dig ude, mens du mentaltræner, og kun koncentrere dig om den præstation, du snart skal levere.

Styrk dine kognitive evner ved at spille

En anden måde at træne din hjerne på, er ved at spille spil, der får dine hjerneceller til at knirke. En stærk hjerne er nemlig den direkte vej til et bedre liv. Du kan styrke din hjerne ved at spille suduko, kryds og tværs, huskespil og lignende spil. Andre hjernevridere der kan benyttes til at træne din koncentrationsevne er strategispil, som f.eks. poker og blackjack, som du altså ikke behøves at være gambler for at spille, det kan spilles med venner, eller på nettet, som mange vælger at gøre. Hos et af de store spillesteder, Maria Casino finder du flere gratis versioner af f.eks. Texas Hold’em Poker, og Ohama Poker. Du finder reglerne her.

Eller hvad med at downloade en app, der hjælper din hjerne godt på vej til at fokusere, reagere og huske bedre? Hent fx appen Memorado, der består af 24 forskellige spil på 720 niveauer. Det er rent hjerneguf, og følels som en leg, selvom din hjerne arbjeder på højtryk. Appen tilbyder desuden øvelser inden for meditation og mindfullness, og er sjove og udfordrende for alle aldersgrupper. 

VIDEN OM LØB
Begynder guide
Pulstræning
Løbetræning
Løbeteknik
Krop & træning
Kost & ernæring
Maraton guide
ARTIKLER
Forskning
Kost & ernæring
Begivenheder
Styrketræning
Træningsteori
Anmeldelser
Kendte løbere
BEREGNINGER
Løbetider
Nyttige formler
Pulstræning
Kondital & iltoptagelse
Vægttab & tid
BMI - body mass index
Energibalance
Aldersgradueret tider
Energiforbrug ved løb
Fedtprocent
Flere beregninger
FORUM
Løbetræning
Løbehistorier
Begyndere
Orienteringsløb & terrænløb
Motionsløb
Maraton & halvmaraton
Ekstremløb
Kost & ernæring
Løbeudstyr
Skader & geoptræning
Køb & salg
Diverse
MEDIER
Copenhagen Marathon (2012)
Copenhagen Marathon (2011)
Nike Marathontest 3 (2011)
Copenhagen Halvmarathon (2010)
Nykreditløbet (2010)
Copenhagen Marathon (2010)
Nike Marathontest 1 (2010)
MINI Havneløb (2009)
Änglemark Aftenløb (2009)
Copenhagen Athletics Games (2009)
Adecco Strandparkløb (2009)
LINKS
Generelt
Eliteløbere
Løbeblogs
Organisationer
Løbeklubber - Sjælland
Løbeklubber - Jylland
Løbeklubber - Fyn
Løbeklubber - Bornholm
Løbeklubber - Hele Danmark
© 2008-2012 LOEBESIDEN.DK - UDVIKLET AF REALWEB.DK KONTAKT  OM OS