Alt om løb og løbetræning

Runcoach løbeprogrammer og træningsforløb
Udvikling af hjemmesider

En oplevelse for livet

DHS skilte synlighed

 Personlig udvikling og venskaber for livet er blot nogle af de ting, der taler for at tage et ophold på en højskole. På højskoler, hvor man bor og lever tæt sammen, opstår der uforglemmelige øjeblikke, der præger højskoleeleverne resten af livet. Nogle højskoler specialiserer sig og underviser primært i for eksempel sport, musik eller kunst. I Danmark har vi en fantastisk højskoletradition, der beundres og kopieres mange steder i verden. Hvis du overvejer et højskoleophold, burde du også overveje muligheden for at tage på højskoleophold i udlandet.

Mange slags højskoler

En højskole er ikke bare en højskole. Der findes mange forskellige typer højskoleophold. De fleste højskoler tilbyder ophold af 8 til 40 ugers varighed, men mange tilbyder også en sommerhøjskole eller andre kortere højskoleophold på to, tre eller fire uger. På et højskoleophold i udlandet er der fokus på kulturmødet og frivilligt arbejde. Et højskoleophold i udlandet kan være en rigtig fin forberedelse på frivilligt arbejde eller videre rejse i udlandet. Det ser desuden godt ud på ens CV, at der udover akademiske resultater også har været overskud og interesse i at engagere sig i anden kultur. Hvis du fremadrettet har tænkt dig at arbejde med mennesker, bæredygtig udvikling eller mødet med andre kulturer, giver et højskoleophold i udlandet dig en stærk baggrund. Du får erfaring med frivilligt arbejde, og du lærer at tage et personligt ansvar.

Højskole i udlandet

På et højskoleophold i Myanmar, Kenya, Jordan eller Palæstina lærer du mere om frivilligt arbejde på globalt plan. Der er fokus på faglighed, fællesskab og eventyrlyst. Et højskoleophold i udlandet inkluderer både undervisning, projekter og spændende ekskursioner, og ofte kan opholdet skræddersys, så du kan have fokus på de ting, der netop interesserer dig. Du placeres midt i den historiske og kulturelle kontekst på det udvalgte sted, og det er op til dig at engagere dig og få mest muligt ud af både højskole og lokalkultur.

Økonomi

I nogle tilfælde kan du få tilskud til dit højskoleophold. De korte højskoleophold får i forvejen elevstøtte fra staten til kurser på to uger og derover, og de er derfor forholdsmæssigt billigere end ugekurserne. Hvis man er pensionist, kan man via sin sagsbehandler hos kommunen undersøge, om kommunen vil støtte et kortere højskoleophold i udlandet med ”feriepenge”. En række ansatte i private virksomheder har mulighed for at tage på højskoleophold som ”selvvalgt uddannelse”. Uddannelses- og Forskningsministeriet støtter også muligheden for højskoleophold i udlandet.

VIDEN OM LØB
Begynder guide
Pulstræning
Løbetræning
Løbeteknik
Krop & træning
Kost & ernæring
Maraton guide
ARTIKLER
Forskning
Kost & ernæring
Begivenheder
Styrketræning
Træningsteori
Anmeldelser
Kendte løbere
BEREGNINGER
Løbetider
Nyttige formler
Pulstræning
Kondital & iltoptagelse
Vægttab & tid
BMI - body mass index
Energibalance
Aldersgradueret tider
Energiforbrug ved løb
Fedtprocent
Flere beregninger
FORUM
Løbetræning
Løbehistorier
Begyndere
Orienteringsløb & terrænløb
Motionsløb
Maraton & halvmaraton
Ekstremløb
Kost & ernæring
Løbeudstyr
Skader & geoptræning
Køb & salg
Diverse
MEDIER
Copenhagen Marathon (2012)
Copenhagen Marathon (2011)
Nike Marathontest 3 (2011)
Copenhagen Halvmarathon (2010)
Nykreditløbet (2010)
Copenhagen Marathon (2010)
Nike Marathontest 1 (2010)
MINI Havneløb (2009)
Änglemark Aftenløb (2009)
Copenhagen Athletics Games (2009)
Adecco Strandparkløb (2009)
LINKS
Generelt
Eliteløbere
Løbeblogs
Organisationer
Løbeklubber - Sjælland
Løbeklubber - Jylland
Løbeklubber - Fyn
Løbeklubber - Bornholm
Løbeklubber - Hele Danmark
© 2008-2012 LOEBESIDEN.DK - UDVIKLET AF REALWEB.DK KONTAKT  OM OS