Alt om løb og løbetræning

Runcoach løbeprogrammer og træningsforløb
Udvikling af hjemmesider

Bøger om løb og relaterede emner

Her en række bøger om løb, som vi specielt kan anbefale. Bøger omhandler emner som almen løbetræning og løbetræningsteori, træning til marathon, væske, energi og kost, barfodsløb, minimalistløb, kenyansk træning og triatlon.

DANSKE LØBEBØGER

Elsk at løbe - med maratonbogen

Elsk at løbe - med maratonbogen

Forfatter: Tor Rønnow og Bente Klarlund Pedersen

Tor Rønnow og Bente Klarlund Pedersen står bag Elsk at løbe - med Maratonbogen. Den ultimative bog om at løbe og om danskernes nye folkesport: maraton. Tor Rønnow har løbet marathon siden 2004 og er en af de mest aktive maratonløbere i Danmark. Han er bl.a. kendt for sine flotte fotoreportager fra marathonløb i hele verden. Bente Klarlund Pedersen står bag bestselleren Sandheden om sundhed, hvor hun bruger sin ekspertviden som forsker i motions betydning for helbredet. Lær at løbe dig til sundhed og velvære. Med smittende engagement og kyndig vejledning fortæller Klarlund og Rønnow om alt hvad det gør ved dig - i krop og sind - når du løber. Bente Klarlund Pedersen og Tor Rønnow introducerer også et nyt træningssystem, maraton Management, som er en praktisk guide til at navigere i løbets univers. Du får den nyeste viden, krydret med anekdoter og beretninger fra motionsløbets historie, filosofi og sensualitet og rigt illustreret med Tor Rønnows billeder fra maratonløb over hele kloden. Du kan løbe fra meget, men du kan også løse dig til en del, for eksempel større velvære, et længere liv, sundere fysik og et bedre sexliv.:

» Køb bogen her

Bliv løber for livet

Bliv løber for livet

Forfatter: Rikke Rønholt

Bliv løber for livet og opnå overskud, motivation og glæde ved at løbe. Atleten Rikke Rønholt er aktuel med en træningsbog til dig, der ønsker at blive løber for livet. Bogen viser, hvordan du får mere energi i hverdagen genenm løbetræning.:

» Køb bogen her

Gyldendals løbebog

Gyldendals løbebog

Forfatter: Christian Neergaard og Thomas Larsen

Hvad enten du i forvejen løbetræner eller bare gerne vil i form, er der uvurderlig hjælp at hente i Gyldendals Løbebog, den mest omfattende bog på markedet om danskernes foretrukne motionsform. Bogen kommer rundt om alle løbets facetter, både før, under og efter løbeturen, og kan med fordel læses eller bruges som opslagsværk af såvel den interesserede som den rutinerede eliteløber. Bogen indeholder løbeprogrammer fra 5 km til marathon for hhv. begynder, let øvede og elite.:

» Køb bogen her

Løbeskolen

Løbeskolen

Forfatter: Henrik Jørgensen

Bogens første del giver vejledning i, hvordan man kommer i gang med at træne. Her beskrives bl.a. pulstræning, intervaltræning, og der gives gode råd til, hvordan man undgår træningsskader. Anden del - træningsprogrammerne - er opbygget, så løberen får råd, vejledning og kommentarer til alle elementer i træningen. Såvel nybegynderen som den øvede får således kvalificeret træningshjælp. Hvert program har en varighed på 4 måneder. Starter man som nybegynder og følger hele løbeskolen, er der træningsprogrammer til i alt 24 måneder. Herefter følger et afsnit om at bevare motivationen: sommer- og vintertræning, strækøvelser, opmåling af ruter og alternative træningsformer, foruden mentaltræning og forberedelse til konkurrencer. Bogens sidste del giver vejledning i at sammensætte sit eget træningsprogram.:

» Køb bogen her

Løb (Bog & DVD)

Løb (Bog & DVD)

Forfatter: Lars Bom

I denne bog ser Lars Bom på konceptet: træn hårdt men mindre og bliv hurtigere. Der gives et kvalificeret bud på, hvordan træningen kan sammensættes i henhold til denne tankegang. Er man begrænset i tid, men ønsker at løbe hurtigt, er denne træningsmetode bestemt en løsning til, hvordan det kan lade sig gøre. Bogen er skrevet i samarbejde med Hans Søndergaard og Thomas Nolan, som er nogle af de personer, der kender mest til løb herhjemme.:

» Køb bogen her

KLASSISKE LØBE BØGER

Jack Daniels Running Formula

Jack Daniels Running Formula

Forfatter: Jack Daniels

Et must for en hver løber, motionist såvel eliteløber. Denne bog er nok verdens mest populære løbebog. Indholdet er nogenlunde let forståelig, men kommer alligevel fint rundt blandt en masse vigtig teori indenfor løb og løbetræning. Jack Daniels har en PhD grad i idrætsfysiologi og er én af verdens mest respekterede løbetrænere. Hans bog er skrevet med udgangspunkt i hans lange erfaring som træner samt hans forskning indenfor løb.:

» Køb bogen her

Lore of Running

Lore of Running

Forfatter: Tim Noakes

Denne bog kaldes også for løberens bibel. Bogen indeholder en masse interessant forskning og teori indenfor løb på et temmelig højt niveau. Visse afsnit af bogen kan godt læses igennem kronologisk, men egentlig er bogen mest beregnet som et opslagsværk for den seriøse løber. Med sine næsten 1000 siders koncentreret forskning og idybdegående teori kan den da også være en udfordring at læse igennem.:

» Køb bogen her

Running with Lydiard

Running with Lydiard

Forfatter: Garth Gilmour & Arthur Lydiard

Arthur Lydiard er en af verdens mest betydningsfulde og banebrydende trænere. Igennem 60'erne opnåede han at få en række New Zealandske løbere på OL podiet, herunder Murray Halberg, Peter Snell og Barry Magee. Mange trænere idag bruger stadig Lydiards træningsteorier. Grundlæggende går Lydiards teori ud på at bygge træningen op fra bunden og føre den lineært og faseopdelt mod det endelige mål. Lydiards træning kræver tålmodighed, men er bestemt en af vejene til topresultaterne. Måske endda den bedste!:

» Køb bogen her

Run Strong

Run Strong

Forfatter: Kevin Beck

Løb hurtigere og længere end nogensinde før. At løbe flere km er kun en del af træningsligningen for at blive en bedre løbere. Det er yderligere muligt at forbedre sig ved at arbejde med kadadence og teknik, effektivitet, kropsposition, muskelbalance og løbspecifik muskelstyrke. Med denne bog vil du maksimere din form og se resultatet allerede ved næste konkurrence.:

» Køb bogen her

Advanced Marathoning

Advanced Marathoning

Forfatter: Scott Douglas & Pete Pfitzinger

Brug den seneste forskning indenfor løbe og skær minutter af din marathontid. Denne bog har allerede de informationer, der skal til, for at gøre dig til en bedre og smartere marathonløber og undgå skader. Ved at inkludere marathon pace løb og tempoløb giver Advanced Marathoning dig de mest effektive metoder til marathon træning. Lær at træne din styrke, fleksibilitet og benyt dig af den seneste viden indenfor energi og væskestratgier. Lær også om restitutionsteknikker samt effektiv nedtrapning før løbet. Bogen indeholder gennemtænkte 18-22 ugers programmer med ugentlige distancer på 85-110 km/uge, 110-140 km/uge og +140 km/uge.:

» Køb bogen her

The Runner's Diary

The Runner's Diary

Forfatter: Matt Fitzgerald

Hvad enten der trænes for marathon eller målet blot er at holde formen vedlige, så logger mange løbere adskellige hundrede km hvert år. Denne bog er en guide til, hvordan man nedskriver sine træningsinformationer med henblik på bedre at kunne træne efter sin aktuelle tilstand og forstå sin præstationer. Ved hjælp af distance, tempo, puls og træningsbelastning kan løberen holde styr på hele sæsonen eller sammenligne med tidligere sæsoner. Noteres vitale tegn som hvilepuls, ømhed, søvn og kost, kan løberen være på forkant med sit overordnet helbred og tilrettelægge træningen bedst muligt i forhold til målene.:

» Køb bogen her

Running with the Kenyans

Running with the Kenyans

Forfatter: Adharanand Finn

Efter at have set de kenyanske eliteløbere vinde det ene store verdensløb efter det andet lige fra Olympiade til store byløb, har forfatteren sat sig for at undersøge, hvad der har gjort disse løbere så hurtige - og se om han kan holde trit med dem. Bogen fortæller hans historie: hemmeligheden bag det hurtigste folk i verden.:

» Køb bogen her

Paul Tergat: Running to the Limit

Paul Tergat: Running to the Limit

Forfatter: Jurg Wirz

"Running to the Limit" handler om en af verdens største løbere i historien, Paul Tergat, hans liv og træningshemmeligheder - herunder en masse gode tips. Bogen har mange flotte farverige og inspirerende billeder fra Kenya.:

» Køb bogen her

BARFODSLØB, MINIMALISTLØB OG ULTRALØB

Født til løb

Født til løb

Forfatter: Christopher McDougall

Denne bog handler om de mystiske Tarahumara indianere fra mexico, som har fået ry for at være de bedste ultraløbere i verdenen. Indianerne lever isoleret i et råt område med klipper og kløfter og tilbagelægger gerne løbedistancer på flere hundrede km af gangen uden pauser og skader. Bogen fortæller indianernes historie og undersøger hemmeligheden i deres fantastiske evner. Der ses desuden på ultraløb generelt, og hvordan mennesker er skabt til at løbe.:

» Køb bogen her

The Complete Idiot's Guide to Barefoot Running

The Complete Idiot's Guide to Barefoot Running

Forfatter: Thomas Hollowell

Fra best-seller "Idiot Guide" serien kommer her en ny udgave, The Complete Idiot's Guide to Barefoot Running. Fra første side lærer du, hvordan du med succes gradvist skifter til barfodsløb og minimalistsko uden at blive skadet. Bogen gennemgår emner som overgang til barfodsløb, udvikling af en god løbeform, tekniktræning herunder kadance, naturlige skridt og landing, at løbe lettere med mindre stød, skadesforebyggelse, løb i minimalistsko som Vibram FiveFingers, navigering i terræn uden sko og meget mere.:

» Køb bogen her

The Barefoot Running Book

The Barefoot Running Book

Forfatter: Jason Robillard

Denne bog giver ekspertråd for nye såvel erfarne løbere, der er interesseret i at skifte til bagfodsløb eller minimalistsko. Hvorfor? Fordi løberen vil opleve et langt lettere og behageligere løb ved at smide de tunge stødabsorberende løbesko. Jason Robillard bruger en kombination af research, labratorisk undersøgelse samt sin egen erfaring for at skabe de bedste metoder til sikkert og behageligt at skifte til barfodsløb eller minimalistsko løb. Denne udgave af bogen indeholder træningsplaner, information om ultramarathon, billeder, test og behjælpelige tips og hints. Bogen har fået bidrag fra top barfodsløbere og eksperter, herunder Barefoot Ted McDonald, Barefoot Rick Roeber, Dr. Daniel Lieberman, Dr. Michael Nirenberg, Dr. Mark Cucuzzella, Dr. Scott Hadley, Dr. Joseph Froncioni og mange flere.:

» Køb bogen her

ChiRunning (dansk version)

ChiRunning (dansk version)

Forfatter: Danny Dreyer og Katherine Dreyer

Tusinder af mennesker løber nu uden skader og smerter ved hjælp af ChiRunning-metoden. Den danske udgave er fuldt opdateret med splinternye opdagelser og træningsteknikker fra en af løbesportens førende fortalere. Danny Dreyer lærer os, hvordan vi skal helbrede og forebygge skader og også, hvordan vi kan løbe hurtigere og længere med langt mindre anstrengelse, uanset alder og kondital. Bogen indeholder et banebrydende program, som gør det at løbe sikkert og morsomt såvel for begyndere som for øvede løbere samtidig med, at den giver konkurrenceløbere de udfordringer, de søger. ChiRunning udnytter musklernes dybe kraftreserver i lighed med de metoder, man finder i yoga, pilates og - som i dette tilfælde - taichi. Gør knæskader og skinnebensbetændelse til en by i Rusland. Opdag mellemfodslandingens naturlige effektivitet. Nedsæt dramatisk din risiko for skader. Forvandl din løbemåde med det nye 10-trins træningsprogram. ChiRunning giver dig værdifulde indsigter og forvandler dit løb fra en højrisikosport til et kropsvenligt fitnessfænomen.:

» Køb bogen her

ET MUST FOR TRIATLETER

The Triathlete's Training Bible

The Triathlete's Training Bible

Forfatter: Joe Friel

Denne bog er den mest populære bog indenfor triatlet verdenen. Triathlete's Training Bible er baseret på Joe Friel's videnskabeligt beviste metoder og hans 28 år lange træner erfaring. Bogen har hjulpet hundrede tusinder af triatleter til succes. Læseren bliver inviet i alle detaljer i forbindelse med sæson- og træningsplanlægning og løbsforberedelse. Der ses bl.a. på forbedring af teknik indenfor svømning, cykling og løb, balance mellem træningsintensitet og -volumen, opnå maksimal form ved smart restitution, følg op på mistede træningspas og undgå overtræning, tilpas løbende træningsplanen, opbyg styrke med bl.a. styrketræning, optimer resultaterne ved smart benyttelse af energi - og meget mere.:

» Køb bogen her

BØGER OM KOST

Stenalderkost for sportsfolk

Stenalderkost for sportsfolk

Forfatter: Loren Cordain

Tank kroppen til den optimale præstation med kost, som din krop er designet til at spise. Hvad enten du er løber, svømmer, cykelrytter, triatlet eller dyrker en anden form for sport, er dette vejen til toppræstation. Bogen giver dig opskriften pa°, hvordan dine spisetidspunkter kan forbedre dine præstationer, hvordan succesfulde atleter spiser op til specifikke sportsgrene, og hvordan du i løbet af fa° uger kan forbedre dit helbred pa° langt sigt. Desuden fa°r du serveret alle hemmelighederne fra stenalde- ren, som vil give dig vigtige konkurrencefordele. LOREN CORDAIN har en ph.d. i motion og fysiologi. Han er professor pa° fakultetet for sundhed og motion ved Colorado State University. Han er alment anerkendt som den førende ekspert i verden inden for stenalderkost. JOE FRIEL er en anerkendt amerikansk elitetræner i cykling og triatlon.:

» Køb bogen her

VIDEN OM LØB
Begynder guide
Pulstræning
Løbetræning
Løbeteknik
Krop & træning
Kost & ernæring
Maraton guide
ARTIKLER
Forskning
Kost & ernæring
Begivenheder
Styrketræning
Træningsteori
Anmeldelser
Kendte løbere
BEREGNINGER
Løbetider
Nyttige formler
Pulstræning
Kondital & iltoptagelse
Vægttab & tid
BMI - body mass index
Energibalance
Aldersgradueret tider
Energiforbrug ved løb
Fedtprocent
Flere beregninger
FORUM
Løbetræning
Løbehistorier
Begyndere
Orienteringsløb & terrænløb
Motionsløb
Maraton & halvmaraton
Ekstremløb
Kost & ernæring
Løbeudstyr
Skader & geoptræning
Køb & salg
Diverse
MEDIER
Copenhagen Marathon (2012)
Copenhagen Marathon (2011)
Nike Marathontest 3 (2011)
Copenhagen Halvmarathon (2010)
Nykreditløbet (2010)
Copenhagen Marathon (2010)
Nike Marathontest 1 (2010)
MINI Havneløb (2009)
Änglemark Aftenløb (2009)
Copenhagen Athletics Games (2009)
Adecco Strandparkløb (2009)
LINKS
Generelt
Eliteløbere
Løbeblogs
Organisationer
Løbeklubber - Sjælland
Løbeklubber - Jylland
Løbeklubber - Fyn
Løbeklubber - Bornholm
Løbeklubber - Hele Danmark
© 2008-2012 LOEBESIDEN.DK - UDVIKLET AF REALWEB.DK KONTAKT  OM OS