Ondt i lysken, hoften, knæet...

Spørg fysioterapeut Per Øllgaard om skader og smerter i forbindelse med løb.
Post Reply
rastamorp
Posts: 144
Joined: Thu 30 Jul, 2009 20:50

Ondt i lysken, hoften, knæet...

Post by rastamorp » Fri 01 Apr, 2016 23:29

Hej Per,

Jeg har gennem flere år on and off haft problemer med min venstre lysken (tror jeg) og når det er værst stråler smerterne ned i ydersiden af mit knæ (smerten sidder nederst i i venstre side af venstre knæ). Jeg har fået tilset skaden forskellige steder, men er ikke rigtigt blevet klogere på, hvad det kan være. Smerten kan også sætte sig i min hofte, men jeg er for nogle år siden blevet røntgenfotograferet i min hofte og der er tilsyneladende ikke nogle mekaniske fejl her. "Skaden" forværres af intervalløb og umiddelbart påvirker cykling den også i negativ retning (og jeg kan slet ikke spille eks. fodbold, hvor jeg riskerer vrid). Min mobilitet i venstre ben er markant anderledes end i det højre. Når jeg sidder i skrædderstilling kan jeg ikke bevæge mit venstre ben ret meget (i højre ben er mobilteten normal). Umiddelbart er det som om smerten starter i lysken og bevæger sig ned gennem indersiden af låret og ud på ydersiden af knæet. Hvis jeg forsøger at presse mit ventre ben ned mod jorden (i skrædderstilling) kan jeg fremprovokere smerten i knæet.

Umiddelbart er det som om "den egentlige" smerte sidder dybt i lysken. Jeg har en forstørret lymfekirtel i lyskenregionen (som er ufarlig) og tænker om dette evt kunne skyldes en gamle skade / overrivning / fiberspringning og at det er dette der skaber problemet?... Jeg prøver af og til at strække ved eks. at sidde i skrædderstilling - det kan virke lindrende, men umiddelbart forværrer det problematikken efterfølgende.

Det var en lang smøre. Håber du kan finde hoved og hale i den og evt. har et bud på, hvad det kan være... jeg ved god lyskenskader (eller hvad det nu er) kan være tricky at gennemskue, men det kunne jo være :)

Vh Rasmus
PR: 5K: 16.45, 10K: 36.06

Post Reply