Ondt i forfoden

Spørg fysioterapeut Per Øllgaard om skader og smerter i forbindelse med løb.
Post Reply
Latull
Posts: 1
Joined: Thu 05 Oct, 2017 22:42

Ondt i forfoden

Post by Latull » Thu 05 Oct, 2017 22:53

Jeg håber virkelig at der er en der kan hjælpe med mine fodproblemer. Jeg har nu gennem 3 år søgt hjælp til de smerter jeg har i forfoden. Efter at have læst om det er jeg kommet frem til at jeg kunne have nedsunken forfod. Men jeg har fået lavet indlæg ved en bandagist, dette hjalp ikke. Så har jeg fået lavet super sole dette hjalp heller ikke. Nu har jeg opsøgt en specialist i indlæg og sport og så lavet spec indlæg dette hjælper heller ikke ej heller efter flere justeringer og tilrettelser .... har i nogle ideer? Det er ret store smerter jeg har ved løb. Jeg løber cirka 3 gange om ugen cirka 5 km ville gerne løbe længere men kan ikke for smerterne. Hjælp hjælp

Jtz
Posts: 30
Joined: Sun 24 Jun, 2012 19:28

Re: Ondt i forfoden

Post by Jtz » Fri 06 Oct, 2017 11:27

Måske du skulle prøve en løbestilsanalyse i stedet for at fylde dine sko med forskellige korrigerende indlæg.
Det kunne jo tænkes at den direkte årsag til dine smerter ligger her og at du lige nu fokuserer på symptombehandling i stedet for årsags behandling.

Bare en ide.

JeppeSJ
Posts: 141
Joined: Mon 20 Jun, 2011 21:59

Re: Ondt i forfoden

Post by JeppeSJ » Sat 28 Oct, 2017 20:27

Jeg har også døjet med seriøse problemer med ondt i den ene forfod. Var også omkring indlæg af enhver art, da jeg fik at vide at min forfod var lettere nedsunken. Det der endte med at virke for mig var et lavt hældrop på skoene (4 mm), med ca 25 mm affjedring i forfoden. jeg har prøvet med mere affjedring (HOKA One), men der var ingen forskel. Nu findes der jo mange sko, men for mig virkede Saucony Zealot 2. Jeg har en smule pronation, men denne neutralsko kan jeg løbe i. Jeg løber pænt mange km (60-70km pr uge), og kan mærke at skoene bliver flade efter 650km. Jeg holder mig fra asfalt så meget som muligt.
Held og lykke :)
Mh Jeppe

md60381739
Posts: 8
Joined: Wed 31 Aug, 2011 13:34

Re: Ondt i forfoden

Post by md60381739 » Mon 30 Oct, 2017 10:00

Jeg har også en nedsunken forfod (venstre fod) og min erfaring er at sko valg har enorm betydning for mængden af smerter. Jeg løber i øjeblikket i følgende sko:

Inov (trail sko), drop 0-4 mm --> denne sko giver så mange smerter at jeg kun benytter den i nødstifælde, sp meget mudder at det ikke er muligt at bruge normal sko.
Mizumu veritas, drop 0mm --> ok men uden nogen form for dæmpning, så bruges til korte konkurrencer
Saucony Freedom, drop 4mm --> giver smerter efter ca. 2-3 km, hvis jeg retter tæerne indad i afsæt afhjælper det smertene men jeg tror ikke jeg fortsætter i denne sko
Saucony Kinvara 8, drop 4mm --> min absolutte favorit sko, giver næsten ingen smerter. Bruger den til træning og konkurrence, god dæmpning.

Det er utroligt hvor meget de to Saucony sko ligner hinanden og hvor stor foreskel der er i forhold til mine forfods problemer.

Alt i alt, mit foreslag er at prøve nogle forskellige sko og håb du finder en der samarbejder med din fod.

Mvh Morten

Post Reply