yoga og løb?

Debat om forbyggelse og behandling af løbeskader og genoptræning
Post Reply
gladloeber87
Posts: 1
Joined: Wed 26 Apr, 2017 18:54

yoga og løb?

Post by gladloeber87 » Mon 08 May, 2017 20:24

Hurra! Er endelig tilbage på stierne efter en længere pause. Har nemlig af et lyskebrok, der i lang tid har forhindret mig i at bruge min krop til noget som helst fornuftigt.

Har altid elsket at løbe, men har nok gået lidt hårdt til værks med mig selv, hvilket har ført til en del dumme skader igennem tiden. Nu kan jeg endelig nyde en tur rundt om Amager Strandpark igen, og det er jeg super glad for.

Har haft hold mig selv i ørerne denne her gang, og startet ligeså stille. Først 3 kilometer fire i en uge, så en uge med 5 kilometer i fire dage, så 7,5, og nu har jeg så endelig ramt de ti, som er der hvor jeg gerne vil være. Har ikke behov for at skulle ud på de længere distancer.

Noget jeg føler virkeligt har hjulpet mig tilbage i form er at jeg er begyndt på yoga. Jeg har altid nok syntes, at det var noget for piger, men på opfordring af en ven, der er uddannet body SDS behandler, er jeg begyndt ude hos Hot Yoga Life på Amager hvor jeg er rigtig glad for at være. Og ja, det er mest kvinder der er i klasserne, men det er jo ikke så vigtigt igen.

Jeg synes virkeligt, at yogaen supplerer mit løb godt, og gør at jeg føler mig hurtigt restitueret. Jeg synes på ingen måde at det kan sammenlignes med "almindelig" udstrækning, selvom jeg da godt vil indrømme, at jeg aldrig har lavet en ustrækning der varede halvanden time :D

Jeg tænker, at det der måske er "hemmeligheden" er at strækkene er dynamiske og sammensatte, så der også er et element af cardio, plus selvfølgelig den store fokus på vejrtrækning, som virkeligt også er noget jeg har taget ind i mit løb. Jeg undrer mig dog over, om der er noget særligt der virker ved yogaen, eller om det kunne være en hvilken som helst anden "kaptajn jespersen gymnastik" der gjorde tricket for mig. Jeg vil også meget gerne høre fra andre af jer der løber og laver yoga i københavn, og hvordan det virker for jer.

Så, æh, long story short :D Hvorfor oplever jeg at yoga er så positivt for mit løb, og er der andre er jer der har gode erfaring med at kombinere yoga og løb, eventuelt nogle bestemte yoga typer? Laver som nævnt selv hot yoga pt.

Bedste hilsner,
den glade løber og yoga udøver på Amager

Post Reply