Hoftesmerter på løbeture over 10 km

Debat om forbyggelse og behandling af løbeskader og genoptræning
Post Reply
Parazoid
Posts: 4
Joined: Wed 04 Jan, 2017 09:06

Hoftesmerter på løbeture over 10 km

Post by Parazoid » Sat 13 May, 2017 09:01

Hej alle.

Jeg søger lidt gode råd vedr. smerter omkring hoften. Jeg har løbet i en del år, men har på det seneste oplevet smerter i hoften på de længere tempoture (smerterne kommer efter omkring 10 km). Jeg har oplevet det 3 gange indenfor den sidste måned, men har ellers aldrig mærket til det.

Smerterne synes at komme fra hofteledet/lårbensknoglen og foran på låret i skridthøjde. Jeg har søgt en del på nettet efter svar, men det underlige er, at smerterne er helt væk igen allerede 1-2 dage efter løbeturen og altså ikke kommer på kortere ture. Hvis der er tale om en decideret skade, ville smerterne så ikke være længerevarende og komme selv på korte/rolige løbeture?

Håber der er nogle der har en ide om hvad problemet kan være...
Mvh

Rasmus96
Posts: 26
Joined: Thu 23 Feb, 2017 16:34

Re: Hoftesmerter på løbeture over 10 km

Post by Rasmus96 » Sat 13 May, 2017 12:07

Har selv døjet med det samme, godt nok først efter 20-25 km.
Der kan være flere årsager, her er dem der har haft betydning for mig.
1. Dårlig løbestil eftersom du bliver træt, altså du begynder at "hænge" forover fra hoften.
2. Du løbet skævt, overvej om den hofte du har ondt i skal rykkes mere ind under dig eller længere væk fra center i forhold til den anden.
3. Usmidige hofter, altså du får ikke hofterne langt nok frem under løb. (https://www.google.dk/search?q=hofte+st ... 4669928228" onclick="window.open(this.href);return false;) Denne udstrækning efter løbeturen kan over tid gøre det bedre.

En forstærkende faktor kan desuden være vægten, hvis man kunne tabe 5 km sundt vil det uden tvivl hjælpe.

Håber rådene kan bruges
/Rasmus

Parazoid
Posts: 4
Joined: Wed 04 Jan, 2017 09:06

Re: Hoftesmerter på løbeture over 10 km

Post by Parazoid » Sat 13 May, 2017 13:24

Hej Rasmus

Tak for dit indspark... Dit svar er lidt hvad jeg havde håbet på...nemlig at det sandsynligvis ikke er en decideret skade :D

Jeg synes jo ikke umiddelbart at min løbestil/statur skulle have ændret sig på det seneste og har som sagt aldrig døjet med det før. For et halvt års tid siden ændrede jeg en anelse på min landing og er nu midtfods-/forfods løber, hvor jeg tidligere var midtfodsløber... kan det have noget at sige så lang tid efter ændringen af løbestil?

Vægt: Tjo...vil gerne smide 2 kilo selvvalgt fedt, men med 179cm og 75 kg tror jeg nu ikke det er vægten der er årsagen ;-)

Jeg vil prøve at "scanne" min holdning i hofte/lænd lidt mere grundigt ved næste løb. Er du helt fri for denne type smerter nu? Frygter jo stadig at der er optræk til en decideret skade, der skal "holdes i ro"... ord jeg for alt i verden ikke ønsker at høre fra en læge ;)

Mvh

Rasmus96
Posts: 26
Joined: Thu 23 Feb, 2017 16:34

Re: Hoftesmerter på løbeture over 10 km

Post by Rasmus96 » Sat 13 May, 2017 14:08

Ja jeg er fri, kan løbe 42 km nu hvor det ikke er noget jeg døjer med mere. Det kan dog godt dukke op af en kortere periode af få minutter, men overhovedet ikke noget jeg er generet af, hvilket jeg var tidligere.

Det lyder jo godt nok som om det er pga. denne løbestils ændring, og her skal du jo være opmærksom på at det stadig er vigtigt at løbe "høj" og få skubbet hoften frem.
Ja vægten er nok ikke der du kan gøre mest.

Jeg havde også det med at jeg havde lidt ondt i hoften nogle dage efter den lange tur, som også gik over efter et par dage, det er jo ikke en skade med en overbelastning, hvilket man jo også skal passe på, da det i længden kan medføre en varig skade.

Post Reply