Smerter i læg

Debat om forbyggelse og behandling af løbeskader og genoptræning
Post Reply
remme
Posts: 9
Joined: Mon 15 Aug, 2011 13:02

Smerter i læg

Post by remme » Thu 08 Jun, 2017 11:23

Hej.

Baggrund:

Jeg har løbet i mange år - alt fra 5 km til marathon, og jeg har aldrig haft dette problem før. For 4 måneder siden på en hurtig 5'er (det var -15 grader godt nok) kunne jeg efter ca. 1 km mærke lidt ømhed i min højre læg, men ikke noget vildt og tidligere har jeg altid kunne løbe fra småsmerter. Denne gang var den dog helt gal efter 2 km, og jeg måtte helt stoppe (aldrig sket før). Min læg var hård som sten, og det gjorde ondt at gå. Jeg holdt så en pause i en uges tid, og kunne begynde at løbe igen (bedst på løbebånd) med en hastighed på mellem 30 sek/1 min langsommere per km. end normalt.

Det gjorde jeg over en 3 ugers tid, og det gik fint, men, men så kom der ømhed på venstre læg, og jeg måtte igen sætte tempoet ned.

Nu har jeg så løbet uden problemer et par uger, men nu er det pludselig kommet igen med samme effekt som første gang i højre læg??

Hvad sker der, og hvad kan jeg gøre? Pænt træt af jeg ikke engang kan snuppe en lille 5'er uden problemer. Har lige skiftet sko og de gamle var slidte, men det kan vel ikke være hele forklaringen?

Post Reply