Knæskalsyndrom, Knæproblemer

Debat om forbyggelse og behandling af løbeskader og genoptræning
Post Reply
JTS
Posts: 1
Joined: Wed 23 Aug, 2017 10:44

Knæskalsyndrom, Knæproblemer

Post by JTS » Wed 23 Aug, 2017 11:51

Er der nogen der har prøvet noget tilsvarende?
Har i 1,5 år kæmpet med problemer med begge knæ. Diffuse smerter omkring knæskal i begge knæ, navnlig nedenfor knæskal, altså mellem skinneben og knæskal.
Tror mine knæ hver dag hæver en lille smule når jeg sidder ved skrivebordet på arbejdet. Det giver stive ben og en lidt stikkende fornemmelse når jeg har siddet i en time. Det letter når jeg har gået rundt lidt, men det kan være en lang dag på arbejdet. Når jeg måler knæ bliver de ca 1cm større i omkreds fra morgen til når jeg kommer hjem fra arbejde. De hæver ikke yderligere ved min lette træning. Det eneste jeg gør pt er at cykle 15-20min ved lav belastning hver anden dag og for 6 uger er begyndt på nyt opstræningprogram af lårmuskler.
Er der nogen der har prøvet noget tilsvarende? Jeg er træt af de stive og stikkende knæ på arbejde og selvfølgelig ikke at kunne fx cykle eller lege med ungerne i haven :-(

Forhistorie:
Jeg har siden jan 2016 langsomt fået dårligere og dårligere knæ. Det startede med en overbelastning på højre knæ som jeg nok ikke helt lyttede til og fortsatte med at cykle og styrketræne. Langsomt fik jeg mærkeligt nok også ondt i det venstre knæ også. Har aldrig før haft ondt i knæ. Blev herefter rådet til 6 ugers pause på Sygehuset og herefter gik det så helt galt. Mine lårmuskler navnlig VMO musklen forsvandt. Fik en MR scanning sommeren 2017 som viste synovist i begge knæ. Der et ikke gået noget i stykker i knæene. Er nu igen gang med styreketræning hos ny ret dygtig fys efter at have prøvet meget forskelligt - uden der rigtigt var noget der hjalp. Til tider hævede knæ, hvis jeg træne for hårdt og det var lang tid om at falde til ro igen. Har efterfølgende fået en "diagnose" at det måske er condomalasi. Overvejer at få det undersøgt igen, men min fys mener det er spild af tid idet intet er gået i stykker, men der er tale om det man kalder forreste knæsmerter, knæskal syndrom etc.
Har ikke smerter under knæskallen synes jeg.

Post Reply