Smerter efter nye sko

Debat om pulsure, sko, påklædning, væskebælter m.v.
Post Reply
løber9000
Posts: 1
Joined: Fri 29 Sep, 2017 08:44

Smerter efter nye sko

Post by løber9000 » Fri 29 Sep, 2017 08:49

Jeg har købt nye løbesko, da mine gamle løb på sidste vers. Jeg fik denne gang lavet en løbetest hos forhandleren for at se, om de sko, jeg har løbet i hidtil passer min løbestil.

Jeg har indtil nu løbet i neutrale løbesko, men efter løbetesten viser det sig, at jeg pronerer, hvorfor jeg køber nogle pronationssko (Asics Kayano).

Jeg har nu prøvet dem af 5 gange ca af relativt kortere distancer (mellem 4-7 km) - men jeg får ondt. Jeg får ondt på skinnebenet og en smule omkring anklerne.
Kan man forestille sig, at det kan være fordi knæ, led og sener skal "vænne" sig til at blive rettet op, så det dermed er forventeligt, at det vil gå over - eller er det simplethen en forkert løbesko? :? :|

User avatar
Don O
Posts: 599
Joined: Fri 11 Sep, 2009 09:09
Location: Gadstrup

Re: Smerter efter nye sko

Post by Don O » Sat 30 Sep, 2017 13:41

@løber9000

Jeg har prøvet at finde et link til anden tråd herinde, dog uden held, som beskriver fysioterapeuter, der mener, at pronation/supination, er kroppens naturlige støddæmpning. Dette skulle så respekteres bedst, ved at vælge neutrale sko.

Mit indlæg skal udelukkende ses som en reflektion, da jeg ikke er ekspert ud i hvorvidt der skal rettes op på en pronation eller ej.

Nu har jeg ikke selv fået udført en løbetest i en sportsbutik. Mit indtryk er, at der her arbejdes på, at rette op på forskellige former for proneringer og supineringer. "Træder folk ikke ordentligt lige på begge fødder, så skal vi nok lære dem hvordan de kommer til det"!

Min egen erfaring er, at selv om jeg supinerer lidt på begge føder, så er mit valg af løbesko taget udfra, hvordan jeg oplever at løbe i dem.

Erfaringen er:
-De sko der er bedst til at respektere og give mine føder lov til at afvikle løb, som de nu er skabt, er de bedste.
-Jeg skal have oplevelsen af, at jeg får en flydende og naturlig skridtafvikling, som føles let.
- For mig har de sko med megen stødabsorbering, skabt ømhed i achilles og svangsene, så dem holder jeg mig fra.

Pudsigt nok, når jeg finder et par neutrale sko, som har de egenskaber, oplever jeg et minimalt slid på sålerne.
Mit valg findes altid mellem neutrale sko.

Hvis du har haft nogle sko du har fungeret fint med, hvorfor så skifte? Det virker til, at du er kommet i et par sko, der prøver at vride dine fødder i en helt forkert retning, i f t den måde DU er skabt på

God weekend

Henrik

Post Reply