Løb hver dag

Stil spørgsmål og del viden og erfaringer indenfor løbetræning
Post Reply
Heureka
Posts: 2
Joined: Fri 12 Jan, 2018 09:48

Løb hver dag

Post by Heureka » Fri 12 Jan, 2018 10:56

Tilbage i september begyndte jeg at løbe alle hverdage. Jeg startede med 3 km, og arbejdede mig langsomt op til 5 km. Jeg slog alle mine personlige rekorder i de efterfølgende måneder, hvilket var ekstra motiverende, og gav mig mod på mere. Så, inspireret af Annette Fredskov, og Kirstine Storgaard som var med i Sundhedsmagasinet på DR, ville jeg forsøge at løbe hver dag i et år.

Det gik fantastisk, jeg løb 35-45 km om ugen uden problemer, og jeg satte midt i december endnu et mål - at løbe 2.000 km i 2018, hvilket svarer til ca. 5,5 km om dagen.

Den 30. december havde jeg løbet 55 dage i streg, men så begyndte jeg at få lidt ondt i balle, lænd og ryg. Jeg valgte at løbe videre, eftersom jeg var meget opsat på at nå de 365 dage. Den 3. januar blev jeg nødt til at stoppe, da det kun blev værre, og jeg har holdt tvungen pause siden. Jeg forventer at kunne starte igen, i den kommende uge.

Jeg har snakket med en ven der er fysioterapeut, han vurderede at det med 98% sandsynlighed var overbelastning, og kort sagt anbefalede han at jeg skulle respektere restitution, og løbe 3-4 gange om ugen. Desuden godkendte han, lettere modvilligt, at jeg løb 40 km om ugen (hvilket skal være gennemsnittet for at nå 2.000 km), fordelt på 4 dage med 8,12,8,12.

Jeg løb altid som det første når jeg vågnede, det gav mig en fantastisk start på dagen - og det savner jeg. Mine morgener er blevet meget mindre organiserede den sidste uge, samtidigt med at jeg står senere op (jeg stod op kl. 5 for at løbe førhen).

Jeg er meget interesseret i at høre hvad I har af tanker, og/eller forslag i forhold til hvad jeg kan gøre for nå mit mål. Personligt vil jeg helst løbe hver dag, og jeg ved det kan lade sig gøre – men jeg kender ikke min krop godt nok til at realistisk vurdere, om det kan lade sig gøre for mig på nuværende tidspunkt.

User avatar
nørden
Posts: 225
Joined: Mon 07 Sep, 2009 20:07
Location: Allerød

Re: Løb hver dag

Post by nørden » Fri 12 Jan, 2018 11:19

Hvis jeg læser dit indlægt rigtigt har du ikke løbet før september 2017, korrekt?

Hvis det er rigtig så er det hård kost at løbe hver dag, også selvom det "bare" er 5 km. Der er nogle der løber hver dag og har gjort det i mange år, f.eks. engelske Ron Hill som løb hver dag i over 50 år (OK, han var tidligere eliteløber så forudsætningerne er lidt anderledes :lol: ). Til gengæld tror jeg de fleste der gør det har et mål på minimum 1-2 km om dagen, så ret beskedent. På den måde er der plads til dårlige dage.

Angående dit mål for 2000 km på et år så syntes jeg også det er ambitiøst som ny løber.

Hvis jeg var dig, ville jeg stille og roligt komme igang med 3-4 gange løb om ugen og så bygge langsomt op derfra. Jeg ville selv holde mig fra løb hver dag før din løbeerfaring er noget større.

mvh Jesper
PR: 10km : 39.58 (juni 2010) / ½M : 1.29.20 (april 2012) / M : 3.11.16 (oktober 2012)
http://www.endomondo.com/workouts/user/199594" onclick="window.open(this.href);return false;

Uriah
Posts: 94
Joined: Wed 12 Jan, 2011 09:15
Location: København

Re: Løb hver dag

Post by Uriah » Sat 13 Jan, 2018 12:03

Uden at kende det fjerneste til din løbehistorie udover din meget korte beskrivelse vil jeg dog mene, at du med sindsro kan løbe hver dag. ... thi set gennem min optik er der kun marginal forskel på at gå hurtigt og løbe langsomt.
Jeg skal således opfordre dig til at løbe langsomt og under ingen omstændigheder jage rekorder, men bruge dine daglige ture til opbygning af udholdenhed og som mental hygiejne.

Ad sti afsted ... :D

Heureka
Posts: 2
Joined: Fri 12 Jan, 2018 09:48

Re: Løb hver dag

Post by Heureka » Sun 14 Jan, 2018 13:10

Tak for jeres svar.

Jeg har ikke løbet nævneværdigt før september 2017, inden da var det sporadisk og begrænset.

Svarene trækker lidt i hver sin retning, men sætningen med "daglige ture til opbygning af udholdenhed og som mental hygiejne" rammer sømmet på hovedet. Løb er blevet en vigtig del af min daglige rutine, og at mangle det de sidste par uger, har irriteret mig.

Jeg har tænkt rigtig meget, over hvordan jeg skal starte op igen, og er kommet frem til at jeg skal løbe lige så meget med hovedet, som med benene. Jeg er overbevist om, at hvis jeg havde lyttet til kroppens signaler, så kunne jeg ha' undgået, eller som minimum begrænset, min skadeperiode.

Målet med løb i 365 dage er droppet/sat i bero. Fremadrettet vil jeg fokusere på at løbe lidt langsommere, og holde pause når min krop beder om det.

User avatar
TWN
Posts: 503
Joined: Fri 04 Nov, 2011 17:31
Location: København

Re: Løb hver dag

Post by TWN » Sun 14 Jan, 2018 23:24

For dem der har en rigtig stor træningsmængde gælder det, at det er mere skånsomt at fordele træningsmængden på flere pas. Altså 180 km. pr. uge fordelt på 12 pas er mere skånsomt end hvis man kun fordeler det på 9 pas.

Jeg er bare ikke sikker på, at det princip gælder, når man er nede på mere almindelige træningsmængder, såsom 40 km. pr. uge. Turene bliver selvfølgelig kortere, hvilket gør dem mere skånsomme, men hvis vi antager at det tager 3 km. at blive helt varm, vil man med 7 pas om ugen få løbet 21 km. inden man er helt varm, hvilket jeg vil mene slider. Så med disse antagelser løber man således over halvdelen af ugemængden uden at være helt varm. Det taler for at nøjes med 3-5 pas hvis man løber 40 km.

En andet perspektiv på din skade kan være, at du ganske simpelt er gået for hurtigt frem, måske både med fart og mængde. Mange vil ikke kunne gå fra nul til 40 km. om ugen på 3 måneder uden at få skader.

Når du har fået grønt lys til at starte op igen, så ville jeg starte med 20 km. om ugen og så arbejde dig op med langsommere progression end før. Og gerne supplere med anden træning.
http://www.endomondo.com/profile/1339028" onclick="window.open(this.href);return false;
PR: 5k: 17:39 dec14 | 10k: 36:32 maj15 | 21,1: 1:20:42 sep15 | 42,2: 2:48:29 sep17

endnu en løber
Posts: 677
Joined: Mon 13 Jun, 2011 13:46
Location: Storkøbenhavn

Re: Løb hver dag

Post by endnu en løber » Mon 15 Jan, 2018 10:51

Forudsat at du kun løber, når du er skadesfri og kroppen føles klar, vil jeg nu anbefale at løbe hver dag. Af to årsager.

Den første er din egen motivation. Det, du skriver, giver mig indtrykket af at "løb hver dag" er det, der tænder løbelysten i dig. Der er masser af måder, man kan tilrettelægge (eller ikke) sit løb, og alle har varierende årsager, der motiverer. Jeg tror på, det er essentielt at mærke, hvad der giver een selv den store løbeglæde.

Den anden årsag er, at de trænere jeg har haft gennem tiden altid har anbefalet flere kortere ture fremfor færre længere i forbindelse med genoptræning efter skadesforløb.

Ellers er jeg enig i de tidligere råd om at gå langsomt frem og hele tiden mærke efter.
PR 5000m: 16:51 / 10km: 34:13 / HMT: 1:18 / MT: 2:38

Troels Y
Posts: 15
Joined: Tue 02 Aug, 2016 09:35

Re: Løb hver dag

Post by Troels Y » Mon 15 Jan, 2018 21:34

Hej,

hvis du ikke er vant til at løbe synes jeg det er stærkt gået! Stort tillykke!!!

Jeg tror de fleste løbere døjer med skavanker (at dømme efter majoriteten af indlæg herinde).. Jeg begyndte at løbe mere seriøst for 4 år siden og har lavet et par marathon i motionstid (4 timer) og et par halvmarathon og min løbemængde varierer fra 30 till 110km om ugen. Jeg har fra tid til anden ondt i højre ankel og/eller knæ og af og till i lysken eller baglåret, måske også i læggen og havde engang en ubehagelig opsejlende plantar fasciiit som tog 10 dages pause og lidt øvelser at kommer over. Men hovedsagelig er min erfaring at generne varierer med temperatur, humør, mængden af dårlig mad (røde bøffer?) og fremgange på arbejdet og fuglefløjt i luften - kort sagt, det er helt uforudsigeligt. Jeg lytter til min krop og har det godt med det - satte i efteråret PR på halvmarathon och 10km og kunne ikke drømme om at holde op med at løbe selvom jeg af og til har ondt. At sætte sig på sofaen og lade kalorier løbe ind under maveskindet er derimod en garanti for at det er tungere at komme ud i sporet næste gang. Kan dog varmt anbefale en træningscykel/motionscykel i perioder hvor løbeskavankerne holder dig fra at snøre favoritskoene og dertil anbefales kraftigt at for eksempel følge Dean Karnazes inspirerende tweets eller slå sig ned med "Born to run" med Scott Jurek, det øger lysten til at komme derud!

Held og lykke!!!

Troels

small business
Posts: 64
Joined: Sat 23 Feb, 2019 17:04

Re: Løb hver dag

Post by small business » Sat 23 Feb, 2019 19:04

These times or days, people genuinely wish to know that they'll be obtaining numerous value therefore to their money, professionals who sign in provide the truth that. Make an effort to keep up with the prices less than your competition, while additionally providing clients with amazing service, sooner than, during and carrying out a sale. You won't do just about all drastic discounting, but even more is going to bring much more business your own drive, which will probably give everybody more profits. serviceshq
First and lots of important part of choosing a great best locksmith service would be to check the backdrop of locksmith Melbourne providers and then permit them to indication your your house. Ask every potential contenders with regard to individual referrals. It's much better get collectively professional and references. If any kind of locksmith balks regarding this task, always maintain looking. A great mannered as well as honest locksmith gps company always provides you with you what ever that everybody required through. servicesjournal
Another teenaged behavior the truth that affects sports is operating up tardy therefore possibly not really getting an adequate amount of sleep. What this means is the person isn't allowed to recuperate any lost electrical energy. So, when teenaged sports athletes don't retire for that night early as well as instead acquire themselves throughout performing numerous activities, their health get exhausted all of this leads which will fatigue. Their performance will be greatly affected from their store appearing tired. sportsjourney
Some teenagers supply the bad designs in sports by perhaps not instruction premature enough in order to prepare their own selves well which will play making use of other businesses. They'll navigate to the niche in order to execute and frequently win as soon as staying intended for weeks or just months without having needing used. This may cause physical issue and bricks-and-mortar tiredness. sportsvoice
Study several choices and obtain a commercial motor insurance plan the truth that covers issue or harm caused even to a different in a car accident; healthcare payments; damage triggered towards your automobile; theft for your vehicle; as well as injury designed to uninsured or just underinsured taxi cab driver; just like hurt caused to the other auto. autoyard
The best benefit about acquiring a vacation package certainly is the financial protection it provides to the buyers. Think about, for example of the, what that you can do if you opt to travel in the direction of a location exclusively on your own and learn that the preferred airline has collapsed out of the blue. You may lose all of your level associated with investment which you might spend onto it all. technotravel
By generating your vacation getaway strategy during collaboration of a reputed vacation company, you might get financial correct protection towards insolvency meaning getting a good opening through any worries for losing a person's hard-earned income if a product goes wrong inside your travel required arrangements. travelheat
Indeed, you can get to select things according to your liking at that time you help to make bookings your self but through subtracting in to interest the actual toiling all night which adopts choosing inexpensive hotel locations or vacationers, it can make the thought behind appear unwise as generally it indicates an eleventh-hour irritation. You may avoid everything by assigning the duty to a great travel supplier. travelinsight
Book a call to the location independently, and the following matter you will have to consider is actually utilizing the actual services of a travel agent as it can not obtain feasible every single child visit the majority of the spots with regard to numerous factors. You possess a propensity to come across an very situation at that time you go to the spot for to start with. Even going by means of the information of a guidebook won't offer a person much with regard to assistance. travelsystem
This will probably be true frequently but the truth that cannot prevent fashion lovers nowadays from being throughout the trend even though spending less than the cost runway method. The primary to showing up fashionable lacking breaking your own bank is actually thru finding good deal stores, integrating and enhancing outfits, buying typical pieces as well as distinguishing ought to a buy can be a splurge or just a grab. Here are the tips every single child exude standard elegance even in a day-to-day reasons while additionally keeping some kind of ample amount in your savings. fashiontools
However, it is actually healthy to try other stores since a number of our style simultaneously changes through ages. Which means you should search for stores which accommodate the right path personality and will be offering competitive prices. If it’s merely simple best, pants or just a cardigan I’m certain yow will quickly realize a store which could give you might for within ten funds. fashiontutorial
Are you interested in updating as if you would appear, at any kind of rate within terms for your fashion? For anyone who is, you don't have to study ab muscles will much better recent popular developments, in relation to fashion, but might want to view the present tendencies popular equipment Products could be rapidly increasing in popularity, although numerous pursue to are ill-informed of what they may be. fashionventure
With okay bye to services and products, you'll discover that lots of differing devices are surrounded. Fashion items, like design clothing areas, are present in various varying sizing's, numbers, and variants. You can easily see fashion accessories that'll be suitable intended for kids, younger generation, men, most nearly all women, small dimension, in aspect of moreover size the genders. solofashion
Being there from the city to possess enjoyment in the legitimate texture of a city is a great thing to handle whenever that you are through the actual hometown. It doesn't matter you vacation inside a comfort hotel or just a little hostel, your prospective client of journey ought to not exclude the real meaning with regard to journeying. The nourishment you ate from the silver bowl will not come towards the mind an individual will be home, however fun you familiar with kids in a good historic monument may cross thoughts. travelresources
Or individuals with a great taste with regard to gothic will probably be the most fervent church-goer. Shall all of us hence perhaps not help to make any error for completely associating just about all particular different types of fashion making use of individualism once again. Rather think about fashion inside the richness inside the different types of fashion. How several light is definitely associated in order to barefoot. Fashion is unquestionably huge, it's really a field it really is interesting, grab the choices or the different types of fashion to permit yourself a cutting-edge look. thinkfashion

Post Reply